середу, 2 травня 2018 р.


Творчій звіт

 про проведення Тижня психології

у КЗО НВК «Олександропільській середній загальноосвітній школі  I-III ступенів – дошкільній навчальний заклад»


Вже декілька років поспіль в нашій школі навесні став традицією Тиждень психології,  який проходить з нагоди Дня психолога.  Цього року він проходив з 23.04.2018 по 27.04.2018.  У програмі тижня психології відбулося дуже багато цікавих заходів, творчих конкурсів та завдань. Учні школи, вчителі і працівники школи мали можливість взяти участь у цих заходах. Всі щодня знайомилися з цікавою інформацією психологічного змісту, що відповідала зазначеній темі дня.
      Кожен день Тижня психології був присвячений конкретній темі та заходам, що допомагали ближче познайомитись з незвичайною наукою психологією, пізнати себе, цікаво та з користю провести час.
         Почалося дійство в понеділок 23 квітня 2018 року   проведенням психологічних  акцій «Я та інші» та  «Мій настрій».  Найкращі класи були відзначені Почесними грамотами.                                                 
         Психологічний вівторок 13.04.2018р. розпочався проведенням для учнів початкової школи Акції «Листування друзів». Було запропоновано написати та передати записку або листівку через «Скриньку довіри». Також, відбулася ігротека в початковій школі -  «Цікава психологія» для 1-4 класів продовжила другий день Тижня психології.                                        
           Третій день – середа 25.04.2018. був розпочатий для вчителів. Було організовано «Пам’ятка по профілактиці конфліктів в класних колективах» 
Для учнів, вчителів і працівників школи   в цей день розпочато психологічну вправу «Всі ми різні, але рівні», яка дозволила всім її учасникам ( учням, класним керівникам) проявляти свою активну життєву позицію, толерантне відношення  до оточуючих,   зробити  іншим  приємні поступки та несподівані сюрпризи. Для одних це стало справжнє свято дружби,  інші наприкінці гри  пожалкували про те що не спробували якось проявити себе гарними  вчинками.
  Учні  9-11 класів    взяли участь у  тестуванні по профорієнтації з використанням ІКТ, а із  учнями  7-го класу було проведено заняття з елементами тренінгу «Конфлікти і причини їх винекнення».
  Останній день  27.04.2018 був самим веселим. З учнями 9-го класу підготовлено  гру-квест «Біг по станціях». В цікаву подорож  відправились учні 5-7 класів.
На 5  станціях  учні  показали свої вміння, знання, таланти, проявили взаємодопомогу,  дружні стосунки.
З чудовим настроєм всі класи відмітили свою перемогу, тому що в цій грі  були тільки переможці, не дивлячись на  кількість балів та  швидкість виконання завдань.
           
Протягом Тижня психології всі свої побажання, враження та  привітання  учні, батьки й вчителі мали змогу  висловлювати та обговорювати як при особистому спілкуванні,  так і писати в скриньку довіри та на стенді акції «В світі доброти повинно бути більше», які працювали весь цей час.
 Неодмінними супутниками творчого процесу стали гарний настрій, активні обговорення та дружні посмішки. Тиждень психології став справжнім святом для душі.

На Тижні психології були застосовані всі види психологічної роботи в школі, що дало змогу всім учасникам  педагогічного процесу стати єдиним цілим і цікавими та більш близькими в спілкуванні.
 

Немає коментарів:

Дописати коментар

День щастя!)